Om Bstreet

Bstreet är en ideell media- och kulturförening i Borås som har till syfte att uppmärksamma och främja ungas kreativitet i Borås inom nya och innovativa medier, men är öppen för alla oavsett ålder. Vi är anslutna till Ung Media och får stöd av Borås Stad.

 

Vi bedriver verksamhet inom flera typer utav digital media, i huvudsak radioproduktion och podcast. Allt föreningen gör drivs uteslutande av medlemsengagemang. Med en proffsig och modern studio och kompetenta medlemmar med kunskap och erfarenheter inom radio- och podcastproduktion kan vi erbjuda alla medlemmar hjälp med att börja sända radio och starta en egen podcast. Med dagens teknik och de digitala medierna är möjligheterna för vad du kan göra oändliga.

 

Våra medlemmar spelar varje vecka in flera podcasts om allt från sportfiske och fotboll till känslor och tonårslivet i Borås. Vi tillhandahåller lokaler och kompetens för att spela in i en professionell miljö med högsta kvalitet. 

 

Vi sänder idag på vår egna webbradiostation The Beat, som vi driver ihop med föreningen Soundic Media. The Beat är en kanal som spelar den bästa musiken från 80-talet fram tills idag. På The Beat sänder våra medlemmar sina egna program från vår professionella radiostudio i Borås. På thebeat.se kan du lyssna och läsa mer om stationen.

Varje december sänder föreningens medlemmar även på kanalen Julradio.se, Sveriges största julradiostation, där våra medlemmar genom åren arrangerat julmusttester, livemusik av Boråsartister, sänt från Stora Torget i Borås och mycket mer.

 

Är du intresserad utav vår verksamhet? Kontakta oss för att bli medlem i föreningen eller för att få mer info. Föreningen tar ut en lite medlemsavgift och eventuell studioavgift.

Lite kuriosa…

 

Våra medlemmar har bland annat medverkat vid event som Sommartorsdagarna, Uport, Demokratinatta, Pussel för podcastinspelning och livesändningar.

Våra medlemmar gör podcasts som Alla Hatar Borås, som görs för Borås Tidning, Rally Live Podcast, som kom 4a i Svenska Podcastpriset 2016, Bäckängspodden, Girl Talk, I Huvudet på Nemo och många fler.

John Claesson, som är ordförande i föreningen blev utsett till Årets Inspiratör 2014 av organisationen Ung Radio för sitt arbete med Bstreet.

Flera av våra medlemmar har tack vare sitt engagemang i föreningen kunnat gå vidare till att jobba heltid inom media.