Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Om oss

 

Bstreet är en ideell media- och kulturförening i Borås som har till syfte att uppmärksamma och främja ungas kreativitet i Borås inom nya och innovativa medier. Vi är anslutna till Ung Media samt Kulturens Bildningsverk.

Vi bedriver verksamhet inom flera typer utav digital media, i huvudsak radioproduktion och podcast. Allt föreningen gör drivs uteslutande av medlemsengagemang. Med en proffsig och modern studio och kompetenta medlemmar med kunskap och erfarenheter inom radio- och podcastproduktion kan vi erbjuda alla medlemmar hjälp med att börja sända radio och starta en egen podcast. Med dagens teknik och de digitala medierna är möjligheterna för vad du kan göra oändliga.

Vi sänder för närvarande radio på webbradiostationen Soundic Radio, men arbetar på att starta upp en egen radiostation riktad mot ungdomar i Borås.

Är du intresserad utav vår verksamhet? Kontakta oss för att bli medlem i föreningen eller för att få mer info.

Historia:

Föreningen Bstreet startades under hösten 2013 utav John ”Mozze” Claesson. Föreningen var precis som nu aktiv med digitala medier som radiosändningar och podcasts. Föreningen expanderade snabbt och var i början utav 2014 nästan 40 medlemmar stor. På radiogalan lyssna14, som arrangerades utan Ung Radio vann John priset som årets inspiratör pågrund av sitt arbete med Bstreet.

Under 2014 var Bstreet ute på många evenemang ihop med Soundic Radio och sände radio. Festivalerna Uport och Piknick samt Sommartorsdagarna i Borås är några av eventen som Bstreet var på under 2014.