Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on Maj 12, 2016 in Nyheter

Sommarworkshop inom digitala medier 20-23/6

Sommarworkshop inom digitala medier 20-23/6

Är du intresserad av att sända radio, spela in en egen podcast eller jobba som journalist i framtiden?

Den 20-23/6 arrangerar föreningen Bstreet en workshop inom digitala medier där du får lära dig  och testa på hur man producerar en podcast, vara med och sända radio, och för de som vill lära sig att planera, utföra, och bearbeta intervjuer och reportage för både tidning och radio. Workshopen hålls i Bstreets lokaler på Österlånggatan i Borås.

Bstreet är en ideell media- och kulturförening i Borås som har till syfte att uppmärksamma och främja ungas kreativitet i Borås inom nya och innovativa medier.

Vi sänder idag på radiostationen Soundic Radio, en av Sveriges äldsta och största webbradiostationer, och producerar podcasts som Bäckängspodden, MiljöMotivation, Filmsnack med flera.

Under veckan kommer du handledas av Sebastian Bourghardt, föreningens grundare med flerårig erfarenhet av radio och journalistik från uppdrag som presschef för Rally-SM bland annat. Tiderna kommer att anpassas efter deltagarna och om intresse finns från deltagarna kan studiebesök hos Borås Tidning samt Sveriges Radio genomföras för att få en inblick i hur en riktig redaktion jobbar.

Låter detta intressant, skicka ett mejl till sebastian@bstreet.se för att anmäla dig. Sista dag för anmälan är den 17/6.

Deltagande i workshopen är helt gratis, och om intresse finns till att fortsätta med radio eller podcast kan du göra det kostnadsfritt hos Bstreet.